Historien om Bil mini-taxi 96

Historien om Bil mini-taxi 96
“Bilstøðin bil” blev oprettet i 1952. Det var Hans Mellemgaard, Eiler Thorsvig, Hans A. Davidsen, Poul Gaard Hansen og Pauli Gaard Hansen som startede “Bilstøðin bil” tilbage i 1952.

I starten var stationen lokaliseret i Niels Finsensgøtu, men blev flyttet til Liðagøtu i 1960. To år senere blev “Bilstøðin í Vágsbotni” lagt sammen/fusioneret med “BIL”.

Da “Oyggjarvegurin” blev lavet og gik nord mod “Hórisgøtu”, havde “Bilstøðin Bil” regelmæssig kørsel af passeger mellem Hvalvík og Sundabrúnna.

I juni 1963, da flytrafikken startede, havde BIL regelmessigt kørsel til og fra lufthavnen.

Dengang var det således, at passagerer bestilte plads med en af vores biler om aftenen eller tidligt om morgenen. De blev hentet f.eks. hjemme hos dem selv og turen gik derefter til Vestmanna (det var før tunnelen kom), hvor der var færgeforbindelse til Oyragjógv. Derfra blev der kørt med bus eller bil til lufthavnen og bygderne på Vágoy.

I nogle år havde vi også en taxistation i Vestmanna.

Historien- Bil mini-taxi 96I 1978 flyttede BIL i eget lokale lige overfor nuværende Effo tankstationen – Gundadalur.

Da “Bygdaleiðir” blev oprettet, i maj 1980, blev busserne de første år drevet og kørt ud fra Bilstøðini Bil. Ligeledes havde vi driften af de første bybusser i Tórshavnar Kommune.

Søgan - Bil mini-taxi 96Um somu tíð sum hetta fór fram, var bilstøðin Mini Taxi løgd saman við bilstøðini Bil. Í oktober 1996 flyta samanløgdu støðirnar Bil og Mini Taxi úr Bygninginum í Gundadali og út á Farstøðina. Bæði bý- og bygdaleiðsbussarnir hava virksemi út frá Farstøðini, og fyri at veita eina betri tænastu fyri kundarnar, er ein fyrimunur at reka virksemi hjá BIL haðani. Bygningurin í Gundadali varð seldur og felagið endurstovnað.

Nýggja navnið hjá felagnum bleiv Bil & Mini Taxi 96. Telefonnumrini blivu óbroytt 311444 og 313525.

Historien om Bil mini-taxi 96“Tíðirnar broytast, og vit broytast við” (tiderne ændres og ligeledes gør vi), er ordlyden i en færøsk sang. Sådan er det også med Bilstøðin Bil. Vi har fået nyt telefonnummer som er +298 32 32 32 som almindeligvis bliver vist med 3 x 32. Der er dog muligt at ringe til vores gamle nummer også i en periode.

Som det første taxi selskab på Færøerne, fik Bil Mini Taxi en App hvor der er muligt at bestille en taxi nemt og bekvemt ved at trykke på et knap på telefonen. Vores App har været meget godt modtaget og kan hentes i App Store og i Google Play til Android .

Bil Mini Taxi har 32 bilar hvoraf 2 er til 6 rejsende, 1 til 7 rejsendeog 2 til 8 rejsende.

Bestyrelsen består af:

  • Tóti Kristjánsson, formand
  • Theodor Ørvarodd,  kassemester
  • Høgni Magnus Midjord í Stovuni
  • Heðin Joensen direktør